Ku všetkým systémom Salamander (SL76, bE82 a bE92) sú v ponuke aj ich dverné riešenia.
Či už potrebujete hlavné vstupné dvere, vedľajšie dvere do garáže, terasové dvere PAS alebo zdvižno-posuvné dvere, u nás si určite vyberiete.

Dizajnové plastové dvere

Označením dizajnové dvere rozumieme také dvere, keď do krídla dverí sa buď vkladá alebo sa lepí dverná výplň. Týmto spojením vniká nekonečné množstvo možnosti a variácií ako môžu dvere vyzerať.  Rôzne druhy povrchových farieb, lepených intarzii a aplikácií v spojení s rôznymi druhmi skiel vytvoria individuálne dvere ktoré sa budú odlišovať. Ak takéto dvere vybavíme, kvalitným kovaním, štýlovým madlom a kľučkou, majstrovské dielo je na svete…

Priečkové plastové dvere

Pojmom priečkové dvere označujeme také dvere, keď je krídlo delené priečkou na niekoľko častí, ktoré nazývame polia krídla. Do týchto poli vieme následne vkladať rôzne skla a výplne. Takto nám vzniká zaujímavý dizajn dverí. Často v praxi sa však stáva že takéto dvere nie sú v krídle nijak delené a v celej časti je buď sklo (celopresklenné) alebo plná výplň.

Takéto dvere sa najčastejšie požívajú na bočných vstupoch do domov, garáži, technických miestnosti prípadne sú inštalované v interiéroch a okuté sú jednobodovým zámkom.

Zdvižno-posúvne dvere HST

Hitom posledného obdobia sú bez pochyby terasové dvere označované ako ZDVIŽNO-POSUVNÉ, skrátene HST ( z nemeckého Hebeschiebetür). Ak sa Vám bežne posúvacie systémy či už PAS (paralelno-posuvné) alebo PSK (sklopno-posuvné) zdajú trocha nepraktické a ťažkopádne, tak by ste mali vyskúšať práve tento systém. Aj pri veľkých a ťažkých zaskleniach, kedy má jedno krídlo aj 200 kg sa tieto dvere posúvajú veľmi ľahko a pohodlne. Taktiež treba pripomenúť že tieto dvere sú plne bezbariérové, čo v systémoch PAS alebo PSK nie je možne a je nutné prekračovať rám dverí o výške 85mm.

Paralelno-posuvné PAS / sklopno-posuvné PSK terasové dvere

Z bežných okenných profilov sa vyrábajú posuvné systémy Paralelno-posúvné, sklopno-posuvné, niekedy aj nazývane odskočno posuvné. Od systému HST sa líšia zásadne nielen svojou stavebnou hĺbkou ktorá je štandardná ako je u okna (92mm, 82mm, respektíve 76mm) ale aj tým že tento systém nie je možné vyrobiť ako bezbariérový. Kvôli masívny pojazdom sa tieto dvere vyrábajú zo širokého rámu a preto treba myslieť na to že na podlahe budete prekračovať rám o výške 85mm.
Čo sa týka kovania, tak vývoj dosť pokročil a kovanie ROTO patrí medzi špičku na trhu v tomto segmente. S kovaním Alversa Air Com, sa budú vaše terasové dvere posúvať a otvárať veľmi jednoducho a pohodlne.